Alt en fuglejeger kan ønske seg av en sekk

Det er stor forskjell på jaktsekker. Du har alt fra pessimistsekkene som mangler rypenett, til ingeniørsekkene med hagleutløsermekanisme, hengsler og snordrag… Vi foretrekker det enkle – og gjennomtenkte. Etter vår mening skal en rypesekk ha god lufting i ryggen. Det blir varmt på ryggen under aktivt jakt – og effektiv lufting øker komforten mange hakk. I tillegg bør den ha et enkelt opplegg for å bære hagla under marsjen. Selv en ivrig støkkjeger som går med hagla i anleggstilling det meste av dagen har glede av å plassere hagla et trygt sted mens armene hviler når det ikke jaktes.

Eller kanskje 18 – med to gammeltiurer og et par blåhaner dinglende bakpå…

Har du hund trenger du også plass til litt ekstra utstyr som dekken, hundemat kanskje en hvilepose og noe førsthjelpsaker. Da må du opp på en 45 liter sekk. Ellers må du legge igjen noe av ditt eget utstyr hjemme for å få plass. Det kan fort bli litt vekt i en slik sekk, når du starter dagen er den kanskje på rundt 8 kg – og er du heldig veier den 13 når dagen er omme?  Eller kanskje 18 – med to gammeltiur og et par blåhaner dinglende bakpå…

Da må bæresystemet takle det også, og hoftebelte kan ikke bare være til pynt. Den gode nyheten er at det finnes en slik sekk, som matcher alt ovenfor. Den litt dårlige nyheten er at den koster en del, men på den annen side – vi snakker om en Fjällrävensekk – og en slik kan du ha i hele jaktkarrieren din. Den tåler slitasje godt, og kan impregneres etter behov. I fjor lanserte Fjällräven sin oppgraderte versjon av Friluft Forest. Den heter Friluft Lappland 45.

Hele Lappland-serien til Fjällräven er bra. Har du ikke sett nærmere på jakken og buksen så gjør det. Bildene skjuler stretchpaneler, solide glidelåser, solid G100 stoff med HD g1000 på utsatte steder. Støvelkrok på buksene, super lufting på utside lår og legger. Pustende stoff i korsryggen +++ Dette er en Keb-bukse i forkledning.
Jakken er også en variant av Keb, bare med detaljer for jakt. God lufting også på denne, med glidelåser i sidene og stretchstoff i ryggen som ventilerer effektivt. Har du først testet denne, våger vi påstanden at du aldri mer vil ta på deg en klam membranjakke på jakttur. Den koster en del, men er solid, holdbar og kan impregneres etter behov med Greenland Wax.

Tiurfot-Stubsveen-sqoop-outdoor-norway1
SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev