Anorakken over alle anorakker – Fjällräven No. 8

Den klassiske, nordiske anorakken har røtter fra tradisjonelle hettepelser hos inuitter, aleuter og samojeder. De verner bra mot kulde og vind – og populariteten spredte seg etter hvert som folk som besøkte artkiske strøk tok plagget i bruk.

Så kom vestlige etterligninger og moderne materialer. Det skulle være vindtett, stor lomme foran, god hette og den skulle selvfølgelig trekkes over hodet og ikke ha åpning foran.

Anorakk er avledet av det eskimoiske anore som betyr «vind».

Det kan bli for moderne også. Anorakk med membran, er det en god idé?
Vel, det er sikkert en idé – og det finnes slike anorakker, men alle som har gått i fjellet vet at det fort blir varmt under luggen. En membran puster uansett dårlig og det blir klamt. Det finnes fortsatt ingen ting som slår tekniske tekstiler laget av bomull, ull, polyester-blandinger når det gjelder evnen til å slippe ut damp og samtidig verne mot vind og kulde.

Fjellreven-anorak-no8-SQOOP-outdoor

Fjällrävens konsept med tekniske bomullsblandinger, kraftige forsterkninger, ekstra luftemuligheter og godt gjennomtenkte detaljer – alt dette finner vi i Anorak No. 8

Problemet er bare at den er så vanskelig å få tak i
No. 8 koster såpass mye at den er ikke for alle. Det blir derfor ikke tatt inn så mange av denne til Norge hvert år – og fargene varierer fra sesong til sesong. For noen år siden kom den i UNblå/grått – en farge som raskt ble suverent populær hos blant annet hundekjørere over hele verden. Den fargen har vært borte noen år, og mange venter på at den skal komme tilbake.

I år – 2017 – er fargen burnt orange i sortimentet, men det er kun noen få tilgjengelig.
Poenget er at hvis du har lyst på en No. 8 – og finner fargen og størrelsen du skal ha, så slå til med en gang. Den blir borte før du får snudd deg, og det kan gå år til neste gang du finner maken.

Nedenfor kan du se hva som er tilgjengelig akkurat nå.
Klikk på linken under produktbildet så kommer du til siden som viser farger og størrelser. Har du spørsmål så ta kontakt.

 

Vil du ha tilbud på anorakk? Ring oss på 913 50 244 og spør etter Tommy.

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev