Blå mote langt over tregrensa

SQOOP_no-Tiurfot-blå-mote

På fisketur sommeren 2015

«Jeg er ikke slett ikke opptatt av mote når det gjelder turklær og -utstyr. Kvalitet og egenskaper er det viktige»
Vel, det er slik jeg liker å tro at jeg er, men det spørs.   Den blå Hagløfsjakka jeg liker så godt – er det tilfeldig at den er blå? Er det tilfeldig at jeg valgte den blå og ikke den svarte? Et raskt blikk på sist sommers turbilder viser at jeg har mye blått. Mer enn jeg trodde.

Det feier fargebølger over turfolket 
Etter tiår med turutstyr og klær i militærgrønt, flaggrødt og marineblått har det nå satt seg en del fargetrender som preger alt fra klær til sekker. Jeg har på ingen måte noen faglig oversikt over dette, men jeg har lagt merke til alt det blå. Jeg tror Fjällräven var tidlig ute og gjorde frisk mellomblå til sin signaturfarge.

Blått er kanskje mer enn bare pent?
SQOOP.no-credit-forskning_no-myggI gamle dager malte man spiskammeret mellomblått fordi det etter sigende holdt fluer unna. Kanskje er det slik at myggen også skyr blått hvis det er riktig blåfarge? På den annen side har jeg lest at myggen tiltrekkes av mørkeblått –  så det er nok tryggest å velge lysere blåtoner.
En annet poeng er at blått er en bra kontrastfarge, spesielt om høsten.  Det kan bli viktig hvis du er ute og trenger hjelp og vil bli sett, for eksempel fra fly.

I ett blått telt er himmelen alltid blå
Det kan jo være en trøst og hjelp til selvbedrag når regnet trommer på duken og vinden river i bardunene. Selv har jeg ikke blått telt, men det kommer. Jeg har prøvd rødt, grønt, mørkegrønt og gult. Jeg sover like godt i alle farger, men siden jeg har dilla på telt blir det fargen det siste lille avgjørende argumentet for hva jeg velger neste gang. Hvis det da ikke dukker opp et helt nytt telt på markedet som har bedre spesifikasjoner.

Har ikke før tenkt tanken så ser jeg at Fjällräven nå lanserer et helt nytt vintertelt. Og fargen på det? Vel det er såkalt brent orange. Kanskje jeg kommer til å se mere til den fargen på klær og utstyr i tiden som kommer?

Credit: Fjällräven

Jeg må nok se det i øynene: Jeg liker denne blåfargen godt. Er selvfølgelig smak og behag men denne fungerer bra både sommer og vinter.

Lese mer fra Tiurfot?

Tommy W. Stubsveen (alias Tiurfot) eier og driver SQOOP.no og har skrevet turblogg i mange år. Vil du se eldre Tiurfotartikler? Ta gjerne turen innom www.tiurfot.blogspot.com