Vi likte dette ved første øyekast – og falt pladask ved første stormkast
Hillebergkvaliteten kjenner vi godt fra før så det er ingen overrraskelse at sømmer, glidelåser, barduner, stenger osv virker bunnsolid. Du kan kjenne at dette funker på tur. For det gjør det virkelig. Året rundt i all slags vær. For telt over tregrensen har mye med sikkerhet å gjøre. Skulle teltet ryke i en vinterstorm er man fort ute på dypt vann og situasjonen kan bli farlig. Og det er ikke nødvendig å utsette seg for når det finnes løsninger som gir deg større marginer. Man behøver ikke dra på ekstremturer for å ha glede av å kunne sove godt fordi man vet at teltet holder. Det er en god følelse på alle typer turer.
Det er mye bra å si og det finnes mange omtaler og filmer om dette lille bombesikre teltet, så vi nøyer oss med å nevne det vi mener er det aller beste med Soulo:
Oppsettingen er unik enkel – også i sterk vind og når du er alene
Dette tenker man kanskje ikke over før man står der i dårlig vær og skal plundre opp et telt alene. Du må tjore fast en ende av teltet i for eksempel pulken eller ryggsekken for at vinden ikke skal stikke av med det. Så er det blafre blafre og vinden gjør den den kan for at du skal træle med å få tredd stengene i kanalene. Dette gjør du gjerne i kneståene for at du og teltet skal bli minrde vindfang. Men hvis du synes det går greit med et vanlig tunnelltelt eller kuppeltelt, ja, da kommer du til å elske Hilleberg Soulo. Her setter du ut hjørnepluggene først, bretter ut stengene og plasserer de i hver sin stanglomme ved bakken. Så er det bare å løfte duken og feste den stegvis oppover stengene med klipsene til du kommer til toppen og kan feste topphatten. Vinden får mer og mer tak etter hvert som du klipser deg oppover med samtidig blir teltet mer og mer stødig. Du ser prinsippet på hovedbildet øverst i denne artikkelen. Dette fungerer meget bra i praksis og er en viktig fordel med Souloen. Hilleberg har samme patent på noen av de større modellene også.
Dette er solide saker. Vi plasserer det hvor vi vil. Og det er gjerne på en forblåst topp.
Det er fordi vi liker utsikt. Ingenting er som å smyge opp teltduken og nyte vid utsikt og soloppgangen fra soveposen. Prisen du betaler for å plasserer teltet høyt og værutsatt er selvfølgelig at du får mye mer vær, det er utrivelig å sitte utendørs kanskje, og hvis det blåser mye så bråker teltet mye også. Teltduker blafrer så det høres og ikke minst er det tilfelle for mange av de nyeste teltdukene som er tynne men «sprøere» en eldre duker. Så vi har alltid med ørepropper på telttur.

Trangt – så du må tenke på hva du putter i sekken
Alt er relativt, men Soulo er ikke noe stort telt. Det er et telt beregnet på solovandrere. Du har et hjørne på innersiden av liggeunderlaget der du kan ha noe utstyr, og du har et lite fortelt eller forrom der sekken og skoene får plass, pluss at du kan kokkelere der når været er dårlig og du ligger værfast. Når det regner og blåser kraftig bør du passe på å sette detmed inngangen på lesiden, men skulle vinden dreie må du klipse av ytterhjørnet på innerteltet for å hindre at det blir bløtt når du åpner ytterteltet.
Det koster en del – er det verdt prisen?
Med tanke på kvaliteten til Hilleberg så mener vi ja, hvis du trenger et så solid telt til turene dine. Du kan få to billigere telt til samme prisen, og turene dine blir antagelig ikke noe dårligere av det, men skal du ha det beste, så er Soulo et meget bra valg. Det koster i 2016 noe under 7000 kroner og det er ikke så mye kanskje, hvis turlivet er en viktig del av livet ditt.
Et annet poeng er at Hillebergteltene holder seg bra i pris. Det betyr at du faktisk får igjen mye for det hvis du skal selge det en dag. Det som legges ut av brukte Hilebergtelt på Finn pleier på forsvinne raskt siden etterspørselen er stor.
Her finner du mer informasjon om Hilleberg Soulo og ta gjerne kontakt med oss hvis du er interessert i å skaffe deg et eksemplar i grønt eller rødt.