Gaveidéer – turutstyr, turklær og turmat

(OBS! Denne posten er fra 2016)

julegaveHer samler vi gavetipsene våre. Håper du blir inspirert til å gi en nyttig gave som gir glede i mange år fremover.

 

Husk at du alltid kan ringe oss og få råd hvis du er ute etter noe spesielt som du ikke finner i butikken her.
Hvis du ikke aner hva du skal kjøpe, eller hvis mottakeren vil velge selv, kan du gi et SQOOP Gavekort med innebygget rabatt og personlig utstyrscoaching og mulighet for spesialbestilt utstyr eller klær. Flott gave til en som er mye på tur, og til nybegynneren og familien som vil mer ut på tur.

Lenger ned kan du lese

  • Hva kjøper du  til en nybegynner som vil mer på tur i 2017?
  • Hva kjøper du til en som har boden full av utstyr?
  • Hva kjøper du til en som vil bære lettere?
  • En uke på Hardangervidda med telt og fiskestang sommeren 2016
    Kanskje du kan plukke opp noen gavideer i turrapporten?

Dagens turgavetips: Gi gubben en opplevelsesferie. Så tar du turen til Maldivene selv.

Kjøp dette flotte fjellteltet og gi det sammen med en pent kort der det står at han får en uke i telt i sommer. På Hardangervidda – eller i hagen. Fritt valg. 

Dette teltet er bra, det veier lite og har to innganger. Suverent solotelt, selv om det står 2 personer i beskrivelsen. Så han må nok ta turen alene… To små ytterrom, ett på hver side. Merket er anerkjent og kvaliteten er bra selv om prisen er lav.

Dette er en gave alle turglade trenger og  kommer til å ha glede av i mange år fremover. Og det er ingen spøk.
Kanskje andre telt som passer bedre? Ta en titt her >

Dagens turgavetips: Aldri mer blaut på beina på tur. Ren luksus å ha et par av disse i sekken.

Disse sokkene er gode: Vanntette, pustende og med et tynt lag isolasjon mot huden

Sealskinz  kan overta jobben til mebran i sko eller støvler.  Vi elsker å ha med disse som strømpeskift på tur. Er du blitt blaut på beina utover dagen er et helt konge å kunne ta på seg et par tørre sokker som fortsetter å være behagelige selv om støvlene dine er våte.

Dette er en gave alle trenger og  kommer til å ha glede av på mange blaute turer fremover.

Hva gir du til en nybegynner som vil mer på tur i 2017?

Det er jo ikke mye man trenger for å komme seg ut. Turgleden er gratis – og det er bare å forsyne seg. Naturen er for alle. Snakker vi tur utover noen få timer er det et par ting som må på plass, og som gjør at det ikke bare er fint på tur men også behagelig. Det gjelder å innrette seg bra – og da er utstyret etter hvert ganske viktig.  Vårt tips til den absolutte nybegynner er å starte med en god sekk, noe enkelt å koke på, et luksus liggeunderlag (ja, intet mindre. Dårlige underlag ødelegger nattesøvnen, og turkarriéren er over før den har startet), varm nok sovepose og et bra nok telt. Da er man klar for alt fra enkle turer i nærmarka til tøffere turer over tregrensa. Der er mye bra å velge mellom. Vi har plukket ut noe her, men ta gjerne en telefon til Tommy på SQOOP og spør om råd.

Se mer turutstyr

Hva gir du til en som har boden full av turutstyr?

Mere utstyr. Bedre utstyr. Sånn er det bare. Nytt og bedre utstyr inspirerer til flere turer og nye naturopplevelser. Heldigvis er ikke turutstyr det dyreste man kjøper. Problemet er heller at det er så mye å velge mellom. Skal du ha telt for første gang sliter du med å finne det riktige, fordi det finnes telt til alle typer turer. Samme med sekk, sovepose, liggeunderlag, primus +++ Snakk med noen som har vært mye på tur før så kan du få råd. Gjerne Tommy på SQOOP.

Se mer turutstyr 

Hilleberg Unna

En uke på Hardangervidda med telt og fiskestang sommeren 2016

Kanskje du kan plukke opp noen gavidéer i denne turrapporten? (Til turbloggen “Tiurfot”)

Hva gir du til en som  vil bære lettere?

Lettere utstyr gir lettere sekk gir mindre sliten rygg gir lengre turer gir bedre naturopplevelser. Mange har oppdaget det: Får du ned vekten på sekken til rundt 15 kg inkludert mat blir overnattingsturene noe helt annet. Har du først oppdaget dette er du solgt. Da skal etter hvert alt utstyret i sekken byttes til lettere varianter. Og det er mye å velge mellom. Vi har letere sekker, kokeutstyr, liggeunderlag, soveposer, telt ++ i lettvektsvarianter. Er du ute etter noe spesielt eller ønsker råd så ta en telefon til Tommy på SQOOP. Han kan alt om å bære tung sekk og mye om lettere sekk.

Se mer turutstyr

Er det noe spesielt du er ute etter som du ikke finner i nettbutikken nå, så ringer du 913 50 244 og snakker med Tommy. Da får du vite hvor kjapt det kan skaffes og hva prisen er levert hjem til deg.

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev

Følg med på det du er mest interessert i

Nå blir temaene våre Friluft (utstyr, klær, mat), Ultralett, Jakt og Aarn fylt opp med nye rapporter, tester og produktnyheter. Vil du ha nyhetsbrev på epost kan du registrere deg her nå og krysse av for det du vil følge med på.