Gore-Tex lanserer ny membran ePE

I dag lanserte Gore-Tex en ny membran som skal være fri for Fluorkarboner (PFC). Dette har vært en bransjestandard i noen år, men Gore-Tex har nå endelig også klart å knekke koden med sin nye ePE-membran.

Arc’teryx direktør for avansert forskning, Greg Grenzke opplyser at ePE ville debutere i Arc’teryx-linjen i Ralle (herre) og Coelle (dame) jakker for høsten 2022. 

 “Dette var et spørsmål og et press vi har lagt på våre venner og partnere i GORE i lang tid,” sier Kristo Torgersen, Patagonias fjellmerke og forretningsleder. “Vi så fremtiden for vanntette pustende produkter i en ikke-fluorert kjemi. Vi satte oss for å eliminere PFC fra membranen, men vi fikk så mye mer.” I tillegg til miljøfokuset, hevder GORE at ePE har langvarig plagglevetid, fullstendig vindtett beskyttelse, høy pusteevne og holdbar vanntetting.

Hvor kan vi forvente å finne GORE-TEX ePE
I tillegg til Arc’teryx sine Ralle- og Coelle-jakker, vil Patagonia bruke ePE på sine Storm Shift-ski- og snowboardskallsett. Den nye membranen vil også blir brukt i noen av Salomon, Dakine, Reusch og Ziener sine modeller.  

Bevisste innkjøpere har fått et nytt, bra alternativ. Men man må følge med for å velge rett.

Gore-Tex er ikke “friskmeldt”. Det er fortsatt “et lite hav” av “membrankvaliteter” som ikke er ePE, men vi vil tro det presser seg frem løsninger som ikke inneholder fluorkarboner over ble linjen. Men det har tatt tid, og det vil nok ta tid. I mellomtiden må den bevisste innkjøper fortsette å finlese den lille skriften. Vi gjør det også, fordi vi har sett at ved å velge bort miljøverstingene påvirkes produsentenes prioriteringer.