Hold Norge Rent: Denne posen fanger mikroplasten

Guppyfriend – en vaskepose som samler opp mikroplasten fra klesvasken din

De fleste er enige i at det nå må gjøres noe for å stoppe utslippet av plast i naturen – og denne lille vaskeposen som heter Guppyfriend er en effektiv løsning som gjør at du kan stoppe ditt eget utslipp av mikroplast i skyllevannet. Den koster 250 kroner og kan brukes mange ganger. Det er en bitte liten investering for bidra til å løse et økende plastproblem.

Mengder av små plastfibre fra syntetiske plagg frigjøres under vask. Disse fibrene blir med skyllevannet helt ut i havet der det blir spist av havdyr og etter hvert havner på middagsbordet vårt. Det er store mengder vi snakker om. 110 tonn mikroplastutslipp bare fra Norge!

Brukes i vaskemaskinen og koster 250,-

Vi selger GUPPYFRIEND til innkjøpspris – uten fortjeneste. Du kan bestille den her nå:

credit-guppyfriend-sqoop-outdoor-norway

Vaskeposen beskytter også plaggene slik at det slipper mye mindre mikrofiber under vask (mer enn 70% reduksjon). Det som faller av plagget under vask fanger posen opp og du kan plukke det ut med fingrene. Det setter seg langs kantene og hjørnene inne i posen. Det ser kanskje ikke så mye ut etter hver vask, men tenk på at problemet til sammen er digert. Fremtiden i Våre hender rapporterer at studier viser at 110 tonn mikroplast renner ut i havet – fra norske husholdninger. Så alle monner drar.

Vi som elsker å ferdes i naturen er kanskje over gjennomsnitlig opptatt av miljøet – og de nærmeste til å se viktigheten av dette.

Hvert år havner 110 tonn mikroplast i havet. Og det er bare fra norske vaskemaskiner!
Man vet fortsatt lite om hvordan slikt avfall kan påvirke arvestoff, men vi behøver ikke sitte å vente på alle svarene. Plast har ingenting i naturen å gjøre og ved å ta i bruk vaskepose stopper du ditt eget utslipp av mikrofiber i skyllevannet.

 Guppyfriend – en vaskepose som samler opp mikroplasten slik at du kan legge den i restavfallet.
Det blir litt støv etter hver vask som du børster ut i søppelposen for restavfallet. Da havner det ikke i havet der det gjør skade. Guppyfriend vaskpose er utviklet av  en gjeng miljøbevisste surfere fra Tyskland. Det kommer sikkert mange slike filterposer på markedet etter hvert – men vi synes det er riktig å støtte de som viste vei her og har brukt mye tid og energi på å finne en effektiv, enkel og rimelig løsning.

 

Vi driver butikk,  men vi har også et stort ansvar

Vi selger Guppyfriend uten fortjeneste. Det tjener vi alle på.
Det får være vårt bidrag til at flere skaffer seg en slik vaskepose. Vil du vite mer om hva SQOOP outdoor tenker om klesvalg og miljø kan du lese her.

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev