Klær og utstyr til vinterturen

Hvis du først våger, pakker pulken med alt du trenger 

 

.. og kommer deg ut på en skikkelig vintertur – ja da får du en naturopplevelse ganske annerledes.  Det er kaldt, mørk – men desto herligere å kjenne varmen fra et bål, smaken av en god middag etter en dag foran pulken – og kjenne hvordan ryggen verker og kroppen roper etter hvile når du kryper ned i en god og varm sovepose (forvarmet av en Nalgeneflaske med kokende vann).  Vi elsker å være på vintertur, men det krever annet utstyr og andre klær enn ellers i året. På denne siden ser du noe aktuelt utstyr. Finner du ikke noe du trenger her – så håper vi i det minste at du får lyst til å dra på vintertur. Er det noe spesielt du er på jakt etter så ta kontakt.

Arctic Bedding – en smart oppfinnelse som gjør logistikken på vinterturen mye enklere

 

Spesielt når du skal flytte deg fra sted til sted flere ganger i løpet av en tur. Du sparer en 10 minutters arbeid hver gang du pakker ut og ned. Nå er vel ikke tid det du har minst av på tur, men det handler også om sikkerhet.
Beddingen er en langstrakt bag med glidelås som passer i pulken og får plass til oppblåst liggeunderlag, eventuelt skinn, utrullet sovepose med noe klær inni. Utvendig er det lomme for ting du trenger underveis og på korte pauser. Som for eksempel en termos med varmt drikke, dunjakke, ekstra votter, alpinbriller etc.

Pulkbaggen gjør også ting enklere

Bedre med en stor bag enn mange små. Skulle pulken velte er det mindre sjanse for at delene ramler ut. Det er enklere å pakke seg inn og ut av teltet – og bagen komprimeres etter hva du har i den. Egenvekten er lav og stoffet solid.

 

Teltet – din bastion mot det som kan komme av vær

Har du ligget værfast en gang så har du antagelig hatt god tid til å tenke på om teltet holder. Og kansje kommet til samme konklusjon som oss; Det beste er godt nok. Selv de dyreste teltene kan ryke i en storm hvis de er satt opp feil, men sjansen for at bardunfester skal ryke eller duken fleres opp er mindre desto høyere kvalitet du velger. Men nå snakker vi om turer over tregrensen. I skogen vinterstid er det stort sett kulda som setter begrensningene, og du klarer deg fint med en “normalt” telt.

Skal du ha ett telt så må du velge et som takler de tøffeste turene dine. Er det vintertur må det bli et vintertelt.  Nedenfor ser du noen av våre favoritter:

Sov godt – i varm pose

Dun gir deg mest varme i forhold til vekt og volum, men bruker du pulk har du kanskje plass til en stor syntetpose?

Ikke noe jåleri her
Bare klær som tåler dårlig vær

 

I tilllegg til skikkelig skallbekledning liker vi å ha med en varmedress eller dunjakke og bukse.  Spesielt på skogsturer der vi vet det blir mange timer ved bålet. Er det plass i pulken får varmedressen bli med på fjelltur også.

Mer utstyr som kan gjøre vinterturen til en god opplevelse

God vintertur!

Er det noe du trenger til din neste tur så ta gjerne kontakt.