Når vanntett og pustende ikke er nok

Noen membranprodusenter bruker giftige Fluorkarboner i sin streben etter maksimal vanntetthetGoreTex har hengt etter, mens andre har stanset bruk av alle former for Fluorkarboner.

For noen år siden ble det klart at Fluorkarboner er fy fy, og store deler av den seriøse tekstilbransjen startet prosessen med å finne alternativer. For å gjøre en lang historie kort – en historie som ikke er ferdig – så kan vi si at alle produsenter opplyste at de skulle fjerne Fluorkarbonene – men gjorde det veldig vanskelig å forstå om de egentlig hadde gjort det. Noen glemte å si at de bare fjernet kortspektrede, mens de langspektrede fortsatt var i bruk…

Fjällräven High Coast Hydratic Jacket M TRUE RED kjøper du på SQOOP outdoor (SQOOP.no)

Fjällräven og Klättermusen var tidlig ute med å finne gode alternativer. Membranene Eco-Shell og Cutan er eksempler på membraner som gjør plagg sterkt vannavvisende og pustende. Prisen du må betale for en mindre miljøfiendtlig løsning er at plaggene må reimpregneres oftere enn du er vant til.

Husk å reimpregnere flere ganger i året. Da opprettholdes de gode egenskapene.

.. og da skal selvfølgelig impregneringen ikke inneholde Fluorkarboner heller. NikWax sine produkter er et trygge valg, det samme er Fjällräven sin spray for skallbekledning.

Anbefalte modeller

Nedenfor ser du noen aktuelle skalljakker og skallbukser som ikke inneholder noen former for Fluorkarboner. Vi leverer mange flere modeller og gir deg råd om hva du bør velge hvis bærekraft er en del av kravspesifikasjonen.