NORSPO – Sportsbransjens største innkjøpsmesse i Norge

Vi har vært på NORSPO 2018 og sett på neste vinters varekolleksjoner


To ganger i året møtes sportsbransjen på en messe i Norge for å vise frem selge og kjøpe inn neste års kolleksjoner. Denne uken var vi på årets vintermesse og tok en titt på hva som kommer neste sesong. Som vanlig er det ikke mange store nyheter å se, men det er likevel interessant kaste et blikk inn i fremtiden og hva kundene våre kan vente seg neste år.

SQOOP outdoor Norway at NORSPO 2018, Devold, Mammut, Fjellreven, Sea to Summit, Lundhags, Aarn, Pinewood,

På Devolds stand la vi spesielt merke til deres splitter nye skalljakke som er produsert i ull (!). Den heter Trollkyrkja og så veldig bra ut i tillegg til at den har så mye miljøvennlig tankegang innebygget at vi må se nærmere på den. Osprey ryggsekker liker vi godt fra før, og denne gang så vi spesielt på en sekk som heter Levity – en ultralett sekk på som veier ca.  800 gram), mellomstor sekk som vi først så på en internasjonal messe i fjor sommer. Der vant den en gjev pris blant mange andre ryggsekker for sine innovative detaljer og materialbruk.  Vi blinket oss også ut en liten sekk som heter Osprey Mutant. I tillegg til å være en god småsekk er den godt egnet til å påføre egen logo – og det er viktig for våre kvalitetsbevisste bedriftskunder.

Lundhags stand finner vi alt fra sekker til sko, støvler, bekledning – og “långfärdskridsskor”. Det siste er det solid kultur for i nabolandet og klimaendringene sørger for at det snart er høyaktuelt hos oss også. Foreløpig er sesongen for slike skøyter veldig kort – er man heldig er det vel et par helger i året, men det ser ut som en spennende turaktivitet for store og små. Kanskje vi skal ta turen over grensen og teste en langtur. Vi får se.  Mammut har som vanlig ganske mye nytt av Goretex membranløsninger , snitt, farger osv på sine skalljakker. Det er også en del nytt på gang når det gjelder soveposer, blant annet kommmer det noen nye sesonginndelinger som skal gjøre det enklere å forstå hva en såkalt 3-sesonger pose takler av temperaturer. I dag kan det være så mangt. Fjällräven har mange solide dunjakker for røffere turbruk, og noen av dem er antagelig for varme for vanlig turbruk. Keb expedition Down er en herlig dunjakke som kanskje passer mange bedre enn de tradisjonelle Expditionmodellene. På Fjällrävens stand fant vi nå også Hanwag tursko og -støvler. Vi testet en modell som heter Tatra 2 og den virket lovende – lett vekt, stabil – og med de riktige farene (orange og svart).

VARG kläder – er en ny liten produsent fra Gøteborg som lager ganske tøffe klær i dun og ull. Vi liker å sjekke ut alt som er nytt og er i dialog med VARG. Kanskje dukker det opp noen modeller i butikken neste vinter, vi får se.  Jetboil kommer med en ny modell som ligner på Minimo, men den nye er større i volum og vil passe for 2-4 personer på tur. Sea to Summit soveposer har så langt vært dårlig representeret i Norge men vi kommer nå til å kunne levere alle modeller innen nest vinter. De fleste ligger allerede ute i nettbutikken og kan bestilles der.

SQOOP outdoor Norway at NORSPO 2018, Devold, Mammut, Fjellreven, Sea to Summit, Lundhags, Aarn, Pinewood,
SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev