Pakk smart, lett og beveg deg raskere

Pakk smartere og lettere – og gå eller løp lenger…  Fastpacking er en av flere aktiviteter i kjølevannet av lettvektsbølgen. Nå er vel de fleste enige om at det er smart å pakke lettere der det er mulig. De som fortsatt insisterer på å bære tungt kan alltids putte noe stein i sekken. For oss andre er det bare positivt at utstyr og bekledning har bli lettere det sist tiåret.

Fastpacking eller fasthiking som det heter så fint på norsk – turer der du har med deg det du trenger til en overnatting eller to ute – eller flere dager hvis du beveger det fra hytte til hytte.  Poenget er å pakke smart og lett slik at du kan bevege deg raskere og tilbakelegge en lengre distanse enn du normalt vil gjøre med en tradisjonell pakning på ryggen. Det krever kunnskap om hva som fungere og hva som må til. Og det er vel ingen fasit, dette er for entusiasten som er villig til å teste ut, prøve og feile – og finne sine løsninger.

Skal du løpe med sekk må det trening til. Ellers kommer belastningskadene raskt. Vi ligger i trening og bruker en Aarn Marathon Magic 22 liter. Det er en behagelig og robust sekk som har vært med oss på alt fra raske skiturer til sommerlige fjellturer med overnatting i telt.

Kategorien ULTRALETT blir oppdatert med mer aktuelt utstyr. Følg med.

Utrolig hva du får plass til i en 22 liter Aarn.
Utstyret på bildet nedenfor veier 6 kg og får plass i en Marathon Magic 22. Da er det rom for mat i tillegg…  Justeres den til kort rygglengde kommer den over hoftens rotasjonspunkt og er egnet for lange turer i stor fart. (Flere av denne modellen blir brukt på årets Oslo-Bergen-Trail løp (51 mil).  Slipper du rygglengden ned er MM22 suveren som vanlig dagstursekk. 

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev

Klikk på bildet og registrér deg for nyhetsbrev

Lese flere artikler?

Sjekk ut disse temaene:

Aarn ryggsekker med frontsekker

Jeger og hund

Ultralett friluftsliv

B2B bedriftsavtaler - prosjekter

2 replies on “Pakk smart, lett og beveg deg raskere

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *