Patagonia lanserer ny UL turkomfyr

I disse prisfokus-tider jobber alle ledd i sportsbransjen for å finne løsninger som gjør at man kan vinne konkurransen ved å selge billigere varer.  Vi er redd det gjør noe med viljen til innovasjon og produktutvikling og evnen til å velge nyheter som kanskje koster mer.

I dag har vi sett på en nyvinning fra anerkjente Patagonia – og vi applauderer nyheter, selv om ikke alt som glitrer er gull…

Patagonia er kjent for sitt bærekraft-fokus, og nå har de kastet øynene sine på turutstyr. Denne sommeren lanserer de en egenutviklet liten turovn som fyres med ved – en wood burning stove som det heter så fint. Vi må vel si velkommen etter, for det finnes allerede svært mange slike ovner på markedet. Det er egentlig ikke noe spesielt med denne, annet enn at det er Patagonia som står bak. De første rapportene fra USA sier også at folk over dammen er skeptisk til denne type ovner siden det i svært mange parker og turområder ikke er lov til å sanke småved til å fyre en slik.

Et annet ankepunkt mot denne er at den brenner meget effektivt, så effektivt at du antagelig må ta av det du har stående på brenneren, for å etterfylle med ved. Og da skal du passe på, for stoven er laget i stål, som blir raskt glovarm. Pass på fingrene, sier vi.

Og til slutt – prisen er helt hinsides høy.

Så vi tar ikke inn denne, men fortsetter å anbefale den letetste og enkleste løsningen fordeg som ønsker å varme drikke og mat på en vedfyrt liten bærbar komfyr:

Mikrobål, turovn, utilityflame får du kjøpt hos SQOOP.no

Denne lille ovnen kan fyres med kvist, du behøver ikke tenngeléen – men den gjør det enklere å få fyr på fuktig brensel.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *