Personlig “nødpeilesender” – billig (og morsom) livsforsikring på tur

La andre følge deg “live” på tur, send statusmeldinger med kartlink, og nødmelding når du trenger øyeblikkelig hjelp.

 

 

SPOT Gen3 er en hendig, kompakt, enkel-i-bruk GPS-tracker som sender dine spor “live” til en nettside med kart – samt forhåndsdefinerte meldinger til venner og kjente og nødmeldinger til redningssentral (via egne satelitter som ligger over ekvator) Det betyr at du får gitt beskjeder selv om du er langt fra folk og uten mobildekning.

Dette er en enkel og grei livsforsikring på tur med en del innebygde funksjoner du har glede av på alle type turer.  Den passer perfekt for deg som er på farten langt fra folk og der det er usikker mobildekning. Det kan like gjerne være på sjøen som langt til fjells.

Sqoop-outdoor-norway-SPOTgen3-P1090239SQOOP-outdoor-tiurfot-vintertur

SPOTen er robust og tåler vær. Vi foretrekker å plassere den der den er lettest tilgjengelig og nærmest for hånden, for eksempel på ryggsekkens skulderrem, på teltet når vi er i campen osv.  Da får vi kjapt tak i den om det skulle bli nødvendig – og den har fri sikt mot satelittene. Nederst i sekken gjør den liten nytte. Batterikapasiteten er så god at vi like gjerne alltid har den påslått når vi er på tur. En innebygget bevegelsessensor sørger for at sporing settes på pause når SPOTEN ikke er i nevegelse. Det sparer mye strøm.

Enkel i bruk

Du velger selv ordlyden på knapp 1 og 3.  Et trykk på ønsket knapp fyrer av en melding via satelitt som sendes til de du ønsker på sms og/eller epost. 

  • Knapp #1: «Har det fint. Slår opp teltet her i natt» +  på sms/epost melding og en link med plassering på kart
  • Knapp #2:  «Her er jeg – følg meg live» – på sms/epost en link med sporene dine på et kart. Du deler med hvem du vil.
  • Knapp #3: «Jeg forlenger turen med 1 dag»» +  på sms/epost melding og en link med plassering på kart. Du velger selv meldingens innhold.
  • Knapp #4: «Jeg trenger hjelp, men er ikke i fare» + på sms/epost melding og en link med plassering på kart
  • Knapp SOS: «Jeg trenger øyeblikkelig hjelp» (Melding, koordinater, opplysninger om deg, kontaktopplysninger til dine pårørende går til redningssentral)

 

sqoop-outdoor-arctic-bedding-spotgen3-aarn-ryggsekk-coleman-hodelykt

Gunstig pris gjør denne interessant for alle typer turer

Slike meldere har vært på markedet en stund, men til nå har de vært for dyre for oss “normale turgåere”. SPOT generasjon 3 koster nå rundt 2000 kroner for boksen, pluss et månedsabonnement eller årsabonnement (årsabonnement pr mars 2017 koster ca 100 kroner/mnd).

Du kjøper enheten her på SQOOP hvor du får hjelp av Tommy til oppsett osv hvis du trenger det – og du skal i tillegg ha et abonnement som gir deg tilgang til tjenesten med sportjenester og kontakt med redningssentraler. Tjenesten er enkel å bestille og avbestille på denne nettsiden.

SPOT Gen3 er en hendig, kompakt, enkel-i-bruk GPS-tracker som sender dine forhåndsdefinerte meldinger og nødmeldinger (via egne satelitter som ligger over ekvator) til dine forhåndprogrammerte kontakter som SMS eller eposter. Det betyr at du får gitt beskjeder selv om du er langt fra folk og uten mobildekning.

Nettsiden du får til din SPOT

Når du har kjøpt en SPOT hos oss og tegnet et abonnement får du tilgang på en egen nettside for din SPOT. Der legger du inn dine egne data med brukeropplysninger, nærmeste pårørende, meldingstekster osv. Siden samler opp alle meldingene fra SPOTEN din og plasserer de på et kart eller GOOGLE Earthbilde. Dette kan du dele med de du vil og du kan også intergrere kartet med sporene og meldingene dine i din egen nettside eller blogg.

SQOOP-outdoor-spotgen3-SPOT-

Sporene og meldingene dine

vises på et kart eller GOOGLE Earthbilde. Koordinatene dine fra turer kan enkelt eksporteres og overføres til andre kartformater hvis du har behov for det. Lar du SPOTEN stå på kontinuerlig sporing kan du studere turene dine i detalj på kartet når du kommer hjem fra tur. Meldinger og spor blir liggende en periode på SPOT-nettsiden din.

I mange byer og tettsteder er Google Earth veldig detaljert og kan gi et tydelig bilde av i hvilket område du befinner deg.

Sqoop-outdoor-norway-SPOTgen3

Vi har testet SPOTen på turer høyt og lavt en periode

SPOTen virker, men du må bruke den riktig. Det er som en vanlig GPS – den må ha strømmen på og satelittkontakt for å fungere. Innomhus, i tuneller, inntil en bergvegg eller i tetteste skogen er det vrient å få satlittkontakt. Det finnes mange slike GPStrackere og nødpeilsendere på markedet – med ulike fordeler og ulemper. Vi liker godt SPOT3 fordi den er enkel og lett å forstå – også i en nødsituasjon der du skal kunne betjene den selv om adrenalinet pumper. Vi er ikke så glade i løsninger som skal brukes til mange ting samtidig, det blir gjerne for mange knapper og for mye å huske på i en stresset situasjon.

Husk at GPS signaler ikke alltid er tilgjengelig. Setter du SPOTen på kontinuerlig sporing vil du antagelig oppleve at det blir huller i loggen fordi SPOTen har vært uten satelittkontakt. Sånn er det. Husk det. Satelittene SPOT sender via ligger over ekvator. Det betyr at jo lenger nord eller sør i verden du er jo mindre vil vinkele mot satelittene være – og du blir avhengig av sikt mot hhv sør eller nord for å få signaler. Opererer du lengst nord i landet eller på Svalbard bør du vurdere andre nødmeldere som bruker andre satelitter.

Du har mange typer å velge mellom. Vi selger SPOT3 (og InReach)
SPOT3 er 3. generasjon SPOT og er mye brukt over hele verden,  Norge inkludert. InReach er et anerkjent merke som nylig ble kjøpt opp av Garmin. Det er ventet at det denne våren (2017) slippes en Garminversjon av Inreachen, men vi vil gjerne vente et års tid til den blir innkjørt før vi eventuelt anbefaler den til våre kunder. I mellomtiden kan du få kjøpt Inreach Delorme her hvis du ønsker det. Vi har noen igjen av begge modellene.

I denne filmen ser vi nærmere på SPOT3:

Sjekk ut produsentens skrytevideo:

Skal du ha en SPOT til din neste tur?

Kjøp her nå og få hjelp til å komme i gang (hvis du trenger det): 

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev

Følg med på det du er mest interessert i

Nå blir temaene våre Friluft (utstyr, klær, mat), Ultralett, Jakt og Aarn fylt opp med nye rapporter, tester og produktnyheter. Vil du ha nyhetsbrev på epost kan du registrere deg her nå og krysse av for det du vil følge med på.