Rigge taudrag til Paris Expedition Pulk

Taudraget er superlett, du kan bevege deg friere og snu deg når du vil uten å spørre pulken om lov

 

Med en avlastningsstrikk montert på dragtauet slipper du de hardeste rykkene. Oppover og bortover fungerer taudraget perfekt. Det er utfor du må ta hensyn. Ikke smart å sette utfor og håpe at det går bra – for det gjør det ikke. Før eller seinere kommer pulken med støre fart enn deg og slår beina unna deg eller vikler seg rundt et tre eller en intetanende motgående skiturist. Mange slår fra seg taudraget når de hører dette argumentet – men det er det ingen grunn til egentlig. for med litt teknikk fungerer taudraget bra utfor også. Noen fortrekker å ploge eller kjøre utfor med pulken mellom beina og i et tett grep. Andre kjører utfor med pulken som om den var en hund i kort kobbel. Det går bra med litt øvelse. Går du langsmed skrånende terreng er stangdraget bedre enn taudrag – i hvert fall hvis et er såpass skrått at pulken sklir sideveis.

Vi filmet hvordan et taudrag kan rigges til Parispulken. Det er ikke ment som noen fasit, og det finnes mange andre måter men vi liker dette oppsettet som et utgangspunkt. Er det mye oppover på turen henger vi på ekstra tau med grove knuter, som bremser pulken når den sklir bakover.

Praktisk å ha lett tilgjengelig under marsjen: Termos og varm dunjakke som får plass i Beddingens ytterrom. Nedenfor ser du en Stanley-termos som tåler mye og holder på varmen – og en grei og varm dunjakke med solid ytterstoff. Ryggsekken er en Aarn med kraftig hoftebelte som kan være egnet som kombinet trekksele og utstyrssekk.  Utstyrer du den med X-flowstraps eller frontsekker kan du dra enda tyngre last.

SQOOP-outdoor-tiurfot-with-paris-pulk
SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev