Slik impregnerer du Eco-Shell

Impregneringen (DWR) som Fjällräven bruker på sine Eco-Shell-plagg er uten fluorkarboner (PFC). Dette er bra for naturen, fordi PFC er en substans som ikke brytes ned. I stedet blir den værende i miljøet, og beveger seg oppover i næringskjeden. Så ved å velge PFC-frie plagg velger du å ikke slippe disse fluorkarbonene fri i naturen. Til gjengjeld krever det litt ekstra innsats for å sikre at Eco-Shell-plaggene dine beholder sin vanntetthet. De må rett og slett impregneres oftere enn du kanskje er vant til.

Slik gjør du Eco-Shell vanntett på nytt

FORBEREDELSE

Start med å henge plagget på en henger (best for jakker) eller legge det flatt (best for bukser). Plagget kan være vått eller tørt. Det er lettere å få en jevn overflate på et vått plagg, men samtidig er det enklest å se hvor du har sprayet på et tørt plagg. Så valget er opp til deg.

SPRAYE

Rist flasken med impregnering kraftig, og spray deretter jevnt over plagget. La det tørke, og gå så over plagget en gang til mens du er ekstra nøye med utsatte områder som skuldre og bryst.

SPRE UTOVER

Bruk en ren svamp for å sikre at du har spredd impregneringen jevnt over hele plagget. Dette hjelper med å hindre misfarging, så ikke hopp over dette skrittet. For mye impregnering på et område kan føre til misfarging.

TØRK

Varme optimaliserer opptaket av impregnering, så hvis det er mulig så tørk Eco-Shell-plaggene i et tørkeskap eller i en tørketrommel ved medium varme i 30 minutter. Hvis du velger å bruke tørketrommel så anbefaler vi at du lukker alle glidelåser og borrelåser, ettersom dette sliter ekstra på disse områdene.

TØRK

Denne impregneringen inneholder ikke fluorkarboner og er beregnet for re-impregering av skallplagg. Sprayen gir en vannavvisende overflate uten å ødelegge pusteegenskapene. Virkestoffet er polyuretan som er økologisk nedbrytbart.
Når vannet ikke legger seg som dråper på ytterstoffet, er det på tide å impregnere på nytt