Test av Surefire hørselvern – erfaring etter 3 år

(Oppdatert: Vi har nå benyttet proppene på jakt i 6 år – og erfaringene er fortsatt like gode)

Vi var tidlig ute med å teste og selge Surefire til jegere i Norge som ville beskytte hørselen sin uten å stenge omverdenen helt ute – og uten å tømme halve lommeboken på aktive propper. Lav pris kombinert med at de er meget behagelige på – og at de virker på praktiske jakt gjorde disse proppene svært populære fra første dag.

Nå har vi noen års erfaring med de ulike typene og deler her vår erfaring. Dette blir veldig subjektivt men det kan jo tenkes at vår mening gjør det lettere for deg å velge riktig type til din type jakt.

I starten var det kun EP3 som ble solgt, og det er vel fortsatt den mest solgte. Vår egen erfaring er at den kan bli noe kort i øregangen og at EP4 er er bedre valg, i hvertfall til en jakt der du beveger deg mye. EP4 tetter dypere og har en flens ekstra som gjør at den tetter bedre enn EP3. EP7 tetter best av alle typene. Vår erfaring er at den er meget god å ha på – og kanskje det beste valget i kombinasjon med jaktradio – men det tar litt lenger tid å få den på plass. Det går noen sekunder før skumgummien har svellet og fyller øregangen helt. EP5 er helt tette og vi ser at de er foretrukket av jegere som har behov for å beskytte maksimalt og ikke høre annet enn det som skjer på jaktradioen, for eksempel når de sitter på post. Vi selger også en del lydslanger med minimic som kan kobles sammen Surefire med de fleste typer jaktradioer på markedet.

Vi anbefaler EP4 for bevegelig jakt

Eller Ep7 hvis du liker skumpropper.

Vi tar godt vare på proppene – men jammen klarer vi å miste dem likevel
Det sier kanskje mer om oss, men vi klarer stadig vekk kunststykket å glemme igjen disse proppene slik at vi må skaffe oss et par nye. Kanskje det hadde hjulpet litt om proppene og esken hadde vært orange – men vi er ikke sikre på om det ville hjulpet. Sist år unngikk vi å miste proppene ved å feste snoren i jaktluens bakre kant. Jaktcapsen mister vi ikke så lett – så det har vært en ok løsning så langt.

Til slutt må vi understreke at alle modellene fungerer som beskyttelse på jakt, og at det kanskje er små forskjeller. Men for oss er de store nok til at vi foretrekker noen modeller fremfor andre. EP4 er vår favoritt. Vi går på fuglejakt i skogen og på fjellet, og spesielt i skogen vil vi gjerne høre mest mulig samtidig som vi beskytter hørselen mest mulig. Da er EP4 vår favoritt fordi den holder seg bedre på plass.

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev