Utstyr til jaktcampen? Her er 10 forslag

Noen heldige jaktsjeler stikker i disse dager til fjells eller inn på vidda for å jakte sammenhengende mange dager, langt fra folk og mobildekning. For å ha det bra på slike turer er det noen ting som må være med, noe som bør være med og noe som er kjekt å ha med. Vi har noen forlag til deg som skal rigge en camp selv.

(Denne siden inneholde mange tips og bilder, og er tung på mobil. Vi har derfor delt den på  3 sider. Du finner link til neste side nederst.)

Er du hardcore-typen som jakter alene og bor i fjelltelt?

Ja, da gjelder det vel å bære lettest mulig og du vet sikkert allerede at lett utstyr koster mer. Dette er såpass spesialisert at vi nøyer oss med å si at du bør ha med en tarp og et par gåstaver slik at du får rigget teltet med en lun uteplass i tilfelle du skulle bli liggende værfast. I dårlig vær er det en utfordring å få tørket klær og støvler – og etter en 3-4 dager er det aller meste bløtt og de fleste tenker på hjemturen og savner en varmdusj og et par tørre raggsokker. For å bære lett tar du frysetørket frokost og middag og velger noen retter som kan tilsettes blåbær, tyttebær, molter og stekte biter av det du jakter på, enten det er hare, rype, skogsfugl. Får du ingenting inneholder rettene det du trenger av energi – men vi anbefaler faktisk 2 porsjoner hvis du er typen som går langt hver dag.

Du som rigger deg til omtrent som hjemme

Vi snakker jaktcamp med stor C. Her er det flere mann og eller damer sammen som tilbringer noen av de aller fineste av årets dager i telt eller lavvo. Er du typen som foretrekker å bli flydd inn er det stort sett flyets bæreevne som begrenser hva dere har med. Og det er ganske store begrensninger i lastevekt på fly enten det har proppel foran eller på taket. Så noe prioritering må til. Men stort telt eller lavvo er det vanskelig å komme utenom. Det samme gjelder ovn -eller i hvertfall en mulighet til å fyre opp inne.

Har dere flere hunder med så må det bur til. Da får du endelig bruk for skrangleburet du kjøpte for en billig penge.

Det er lett å frakte og gjør jobben i campen. Litt godt å ligge på og kanskje et myggnett over så har hunden det minst like bra som hjemme.