Vi tester fjelltelt: Coleman Tatra 2

Coleman er kjent for å levere gjennomtenkt utstyr til en grei pris, og de har et bra utvalg av campingtelt, turtelt og fjelltelt i det nedre prissjiktet – men er dette telt som takler norsk høyfjell?  Vi pakket sekken og stakk til fjells for å finne det ut.

Tatra 2 veier 3400 gram og pakkevolum er rundt 40x15x15cm. Det er innenfor det man kan forvente av telt i denne prisklassen (rundt 3500,-). Skal du ha lettere telt som er like stort koster det gjerne mer. For Colemateltene er gjerne rause med plassen. Står det 2-personers telt så er det plass til 2 personer. Tatra 2 et soverom på nesten 2,4 kvadratmeter og fortelt på 1,7. Det er ganske bra selv om mye av plassen i forteltet går bort på grunn av skrånende endevegg.

Men dette teltet overrasket oss positivt. Først og fremst står det veldig bra i vind – og det er enkelt å få satt det skikkelig opp. Vi fikk ikke testet det i regnvær men ser at det er bra med lufteluker som vil begrense kondens på ytterduken. Blir du liggende værfast i regnvær og vindstille er du helt avhengig av at teltet har bra lufting. Rimelige telt mangler gjerne det men Tatra leverer her. I tillegg har du to innganger i forteltet som kan brukes til lufting. Vi er blitt så bortskjemte at vi foretrekker to innganger på våre turer, da har du muligheten til full gjennomlufting og du kan velge å bruke inngangen som ligger i le for vinden.

På reklamebilder kan fargen på Tatra virke litt glorete, men i praksis glir det rett inn i den norske fjellheimen uten å stikke seg ut. Siste bilde i serien under viser hvordan det går i ett med naturen. Teltet er ikke lett å få øye på fra avstand. Du ser det kanskje ikke, men det står ved siden av en stor stein omtrent midt på bildet.

Tatra har god takhøyde, 1 meter er nok til at de fleste kan sitte oppreist i innerteltet. Det er et stort pluss. Videre har innerteltet en bunnduk som går høyt opp rundt hele og beskytter mot regn og vått underlag.

På minussiden noterer vi at innerteltet ikke har hel myggdør. Det er en øvre del i døren som er dobbel og kan rulles ned når du vil ha bedre lufting uten å få insekter inn. Men feltet er for lite til at du kan ligge i posen og se ut. Ikke noe stort minus dette, egentlig.

Konklusjonen er at dette er et telt som imponerer på mange måter. Stangbuer i kryss gir stor stabilitet og teltet står støtt og stramt og kan sikres ytterligere ved bruk av ekstra barduner hvis et skulle bli nødvendig.  Tatra leveres også som 3 personers telt.

Under ser du bilder fra testturen vår på 1200 moh i et fjell i Buskerud.