Lag en Anojakke av skalljakken

For noen år siden kom det flere anorakker på markedet med hel glidelås foran, såkalte Anojakker, men nå er det ikke så mye å se av det lenger. Men jeg synes Anojakken er mer praktisk en Anorakken, så da tok jeg syskrinet fatt.

Akkurat det er det sjelden jeg gjør, forrige gang jeg holdt i nål og trå var på forminga på ungdomskolen…

Det er noen år siden jeg sluttet å tro på membranjakkenes pustelovnader og gikk over til å bruke impregnerte skalljakker med teknisk bomullsblanding i kombinasjon med superlett membranjakke og -bukse for å takle regnvær å tur.

Og i disse bærekrafttider har jeg blitt mer bevisst på gjenbruk og da dukket idéen opp å utvide sesongen for skalljakken til å gjelde hele året.  Så da tar jeg ganske enkelt en jakke med dokumentert god pusteevne og muligheter for miljøvennlig impregnering, lang rygg, romslig hette, hel glidelås foran, ingen stretchfelter som kald vind kan blåse gjennom – og monterte på en pelskrage som kan tas av i sommermånedene.

Klättermusen, Fjällräven og Pinewood har flere jakkemodeller som egner seg – og også Devolds nye Trollkyrkja burde kunne være en god kandidat som helårsjakke.

I løpet av en herrestafett i langrenn under OL, sydde jeg på 7 knapper og festet fuskpelskraven på denne jakken. Det ser bra ut, og pelskanten vil lune godt. Ser frem til å bruke denne i fjellet utover vinteren – og på sommerens fisketur på vidda.

Knappene som passer til hullene i Fjällrävens pelskant er 11 mm.

Lag helårsjakke av sommerjakken. 7 knapper, nål, tråd og en fuskpels - og vips så har du en helårsjakke.
Lag helårsjakke av sommerjakken. 7 knapper, nål, tråd og en fuskpels - og vips så har du en helårsjakke.
Lag en anojakke av skalljakken - sett på en pelskrage
Lag en anojakke av skalljakken - sett på en pelskrage

Har du en eldre skalljakke i egnet materiale, bomullsblanding eller membran hvis du foretrekker det – er det bare å sy i vei. En pelskrage gjør susen og vips så har du en jakke som passer året rundt.

 

Her ser du noen jakkemodeller som kan egne seg:

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev