Bildet over: Aarn Tate

Raskeste veien til en Aarnsekk som passer deg perfekt

Her leser du om hvilke Aarnmodeller vi kan levere og hvordan du finner en modell som passer for deg. Valg av sekkestørrelse og hoftebeltestørrelse er også viktig. Målene du skal se etter står nedenfor. Videre kan du se hva som finnes av tilleggsutstyr til Aarn ryggsekker. Har du spørsmål så ring Tommy på SQOOP.

Siste nytt om Aarn
(Mars 2021) Vi har jobbet med Aarnsekker siden 2015, og hatt gleden av å levere og serve Aarn-entusiaster over hele Europa i alle disse årene. Nå er det spennende ting på gang down under, med blant annet en del nye modeller som er på vei til oss nå.  Som alltid har produktutvikling høyere prioritet enn markedsføring og distribusjon, så det vil nok fortsatt være slik at det til tider er vanskelig å få nok Aarnsekker og -utstyr til Norge. I forbindelse med utskifting av modeller er det manko på noe ekstrautstyr til utgående versjoner, spesielt til de største sekkene. Det har gjort at vi i en periode fremover må prioritere deg som kjøper sekk på SQOOP, der det er lite igjen av ekstrautstyr.  

1. Velg Aarnmodell

2. Velg riktig størrelse av modellen du vil ha

3. Velg riktig størrelse på hoftebeltet

4. Velg frontsekker i ønsket størrelse

5. Velg smart tilbehør

1. Velg Aarnmodell

 

Daylites

Dette er mindre sekker for dagsturer, svippturer, sykling. Fungerer fint uten frontsekker da vekt sjelden er noe tema for disse mindre sekkene. Men med frontsekker på har du fleksibiliteten tilbake, med utstyr du trenger underveis rett foran nesen og lett tilgjengelig. Modeller: Flow-Mo Friend 22, Liquid Agility 30, Natural Exhiliration 30 og 33.

Ultralites

Lettvektssekker. Her finnes det flere størrelser fra dagstursekker opp til langtursekk på 85 liter. På disse modellene sitter det på frontsekker som standard. De kan tas av på vanlig måte hvis du ønsker å bruke sekken uten. Modeller: Maraton Magic 22 og 33, Mountain Magic 55, Light Embrace 62, Featherlite Freedom 64 og 69, Natural Balance 78 og 85.

Stronglites

Solide sekker i kraftigere stoff med forsterkninger på utsatte steder.  Litt høyere egenvekt enn ultralites-serien.  Modeller: Peak Aspiration 40 og 47, Guiding Light 57 og 65, Effortless Rhythm 66 og 72, Load Limo 70 og 77.

Travelites

Ny serie sekker som er planlagt lansert på New Zealand i 2017. Usikkert når vi eventuelt kan få se noen her i landet, men vi følger med.

2. Velg riktig størrelse på Aarnmodellen

Small eller Large – ta mål

Det viktigste er hvor mye du skal ha med i sekken, det styrer mot antall liter du aarn-ryggsekk-rygg-lufting-sqoop-outdoor-aarnsenteretaarn-ryggsekk-rygg-lufting-sqoop-outdoor-aarnsenterettrenger. Men vær obs på at du skal velge størrelse innenfor modellen du ønsker deg, da må du måle rygglengden din for å være sikker på å få en størrelse som passer. I hovedsak passer en Small sekk til korte rygger under 38 cm og Large til rygglengder over 38 cm. Du måler rygglengden din fra toppen av hoftebenet opp til et punkt mitt på skulderen din mellom nakken og skulderbladet, omtent der skulderreima på sekken ligger over skulderen. Sekene kan justeres en god del men utgangspunktet bør være riktig. Da kan du justere sekken slik at den passer perfekt til ditt bruk.

3. Velge riktig Aarn hoftebeltestørrelse

Medium eller Large – ta mål

De større sekkene til Aarn har et belte som heter Pelvic Form Hipbelt. Det sitter standard på de større Aarnmodellene. Det er viktig at du velger en sekk med et hoftebelte som passer . Hoftebeltene er avtagbare og det er litt å gå på når det gjeldehoftebelte-aarn-sqoop-outdoor-norwayr justering også, både med strammere foran og borrelåsinnfestingen mot korsryggen bak. Du kan alltids senere kjøpe et hoftebelte i annen størrelse hvis du ønsker det.

Mål beltestørrelsen din, stramt – gjerne utenpå en genser eller vinterjakke hvis du planlegger å bruke sekken vinterstid. Er målet mindre enn 95 cm skal du ha Medium, over 95 cm skal du ha Large. Sekkene kommer i dag til Norge standard med hoftebeltestørrelse Large på Largesekker, og hoftebeltestørrelse Medium på Smallsekker. Det er mulig å bytte om på beltene slik at du får et som passer.  Snakk med oss om dette. Har du hoftemål under 85 cm bør du ideelt ha beltestørrelse Small.

4. Velge riktige Frontsekker til Aarn ryggsekk

Bære lite eller mye – gå, løpe eller fotograferere?

sqoop-no-aarn-fotosekk-professionals-aarn2Det finnes flere størrelser frontsekker, to størrelser frontsekker spesielt for fotoutstyr og et universal rack for feste av større uhåndterlig klatreutstyr foran. Modeller: Hipster, Compact 6+1, Sport 12+2, Expedition 15+2, og 18+2, Balance Gear Racks, Photo Regular 12+2, Photo Proffesional 16+2 . Ikke alle disse passer på alle Aarnsekkene. De største frontlommene kan benyttes på noen av dagstursekkene, men det må en tilpassing til med et HipBeltholster. Det er også et generasjonsskifte på gang etter at Load Limo og Peak Aspiration kom i nye versjoner i 2016. For å være sikker på at du velger en kombinasjon som passer så hør med oss på SQOOP før du kjøper en kombinasjon du ikke er helt sikker på. Vi har det som skal til for at ting skal passe sammen.

Ultraliteserien leveres standard med frontsekker, men du kan også bruke andre typer og størrelser på disse sekkene.

5. Velg riktig tilbehør til Aarnsekken

aarn-sekkebeskytter-sqoop-outdoor-aarnsenteretSekkebeskytter 50 og 100 literX flowstraps (bryststropper til bruk når frontsekker ikke er montert, Balance Gear Racks (utstyrfeste), Lasso Lock Straps (sidestropper, utstyrfeste, komprimeringsreimer), Ski straps, Snowboard straps, Hoftebelter small, medium, large (til de større Aarnmodellene).

Klar for å bestille deg en Aarnsekk? Her finner du alle modeller og tilbehør

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev

Følg med på nyheter om Aarn – registrér deg her

Skriv deg på for nyhetsbrev på epost så sender vi deg oppdateringer med tilbud og nyheter om Aarn.