Bruke Aarnsekken som trekksele for pulk

Aarnsekken har kraftig hoftebelte og solide brystreimer

 

sqoop-outdoor-arctic-bedding-spotgen3-aarn-ryggsekk-coleman-hodelykt

Vinteren 2016/2017 har vi gått med Aarnsekk som trekksele til pulk og det har fungert bra.  Nå er ikke sekkene designet som trekkbelter men dette virker fint likevel. Det er enkelt å feste både stangdrag og taudrag i beltet og det finnes flere mulige festepunkter. Vi var litt bekymret for om plastspennen til hoftebeltet ville tåle påkjenningen men det gikk fint. Nå skal det sies at vi ikke trakk mer enn 25-30 kg i pulken, men
føret har vært tungt og det har til tider vært tøft å slite pulken gjennom råtten snø – men spennen holdt. Skal du dra 50 kg pulk i kupert terreng over lenger tid vil du antagelig ha en spesialisert trekksele type ekspedisjon som fordeler trekkvekten bedre mellom hofter, lår og overkropp – men til «vanlige» turer syns vi sekken fungerer bra.

Et stort pluss er frontsekkene – kjapp tilgang til mat. drikke, kamera, telefon osv underveis. Vi gikk med tom ryggsekk og halvfulle frontsekker. Sekken er uansett grei å ha med på pulktur. Det hender jo at vi skal ta en avstikker fra teltleiren og pulken og da er sekken kjekk og ha.

Vi har laget en liten film som viser hvordan en pulk kan rigges med taudrag.  Filmen viser også hvodan man enkelt kan feste taudraget til Aarnsekkens hoftebelte.

SQOOP-outdoor-tiurfot-with-paris-pulk

Er du interessert i Aarnsekk?
Ta en titt innom Aarnsenteret vårt. Her finner du guide til valg av modell og utstyr – og du kan bestille en sekkeløsning som passer deg og dine turer.

SQOOP outdoor Norway - sqoop-no-nyhetsbrev