Femundsmarka – Padling i storskogen

Vi skal være på vannet i Synnervika senest 14.00 – Banna Bein.. kom det fra padleren med den største hatten. Klokken gikk og ble 16.30 før vi sjøsatte – det blir ofte slik på guttetur. Ting tar tid. Det skulle handles Røros smør, Røros akevitt, Røros pølse og alvorlige mengder med kjøtt. De hadde mye godt på Røros gitt..

 Dagen begynte grytidlig med morgenflyet til Trondheim og smekkfull leiebil over fjellet til Røros. Det var  lett og god stemning i baksetet og mobilbilder av reinsdyr på få meters avstand – vi kunne kjenne at villmarka nærmet seg.

 

 Endelig sjøsatt la vi i vei på første etappe fra Synnervika over Femunden og inn i skogen. Det var slik det føltes mange steder på turen – som om noen hadde fyllt opp hvert søkk og myr med vannveier mellom storfuru og beverhi. Utrolig flott !

 padling-femundsmarka
En av gutta ble 40år  denne helgen så da var det på sin plass med god mat første kvelden.
Det ble vannavkjølt  Salmalaks til forrett – servert med rød pesto og Maldonsalt.
salmalaks-femundsmarka

Til hovedrett, noen skikkelige biffer.

 biff-femundsmarka

Sjelden turkost ved siden av det sprakende leirbålet.

Det er tilrettelagte leiplasser langs hele ruta fra Synnervika til Røros. Her blir det kjørt ut ved og er lov til å fyre bål selv innenfor bålforbudet.

ved-femundsmarka

 Dag nummer to var planen å skli ned de gamle tømmerrennene. Det var flere nykommere i turfølget og vi hadde gledet oss stort til dette, spesielt ettersom det var svært mye vann i vassdraget.

 Etter at morgenbålet var fyrt opp og kruttsterk grutkaffe var drukket så fikk vi en real runde med lyn og torden etterfulgt av en kraftig regnskyll. Men hva gjorde vel det – vi trakk inn i Lavvoen og bygutta disket opp med sin  «turoverraskelse» boblevann og jordbær til lunch. Alle var enige om at litt regn i luften gjorde ingenting så lenge det var bobler i glasset 🙂

 boblevann-femundsmarka

Turen ned tømmerrennene var veldig morsom og til tider spennende både mtp. om kanoen kom til å kile seg fast og ikke minst om vi ville klare å dukke under broene når vi suste under dem. Vi kom oss under alle, selvom klaringen ikke var mer enn at det var et poeng å snu capsen bak frem slik at ikke skyggen ble tatt..

femundsmarka-1

På vei over Langtjønn kom det en real regnskur. Værmeldingen sa opp mot 18 mm nedbør på noen timer. Hvor mye som kom ned vet jeg ikke, men det var en god skyll. Når vi ankom Langtjønnbua for sen lunch så ble det etterhvert naturlig å slå leir der for natten.

 langtjbua

En flott gammel tømmerkoie

bua

med fin utsikt over vannet

 kano 1

Det var mange som hadde vært her før oss, noen hadde også satt sitt preg mer enn andre.

 sovebrisk

Utover kvelden kom solen frem igjen og det ble bading, bål, røverhistorier og belgiske vafler stekt på bålet, servert med melis og kanel – en herlig kveld.

 belgisk-vaffel

Siste dagen gikk turen i retning av Røros. Her fikk vi oppleve alt fra store «sjøer» med storslått utsikt mot fjellene …

 flatvann-femundsmarka

.. til padling inn i beverland med tydelige tegn etter sultne gnagere.

 bever-femundsmarka

Turen ble avsluttet med veldig morsom elvepadling i strykene ned mot Røros. Husk øsekar og svamp – det kommer til å bli vått…vårt var av det høyst provisoriske slaget.

 svamp

Siste kvelden tilbrakte vi med lokalt øl og kortreist mat på Røros. Noen borti kroken snakket lavmælt om Canada eller Alaska….

Takk for turen !

Les mer om tur 365 sine turer og opplevelser her.

femundsmarka-3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *